420300c9837f8174ad92bd26af522aab (1)

„Хубавите ябълки…”

Posted on

Прочетох днес една статия, която обяснява защо красивите жени си падали по грозновати мъже. Гордо се цитира и народната поговорка, че „Хубавите ябълки, свинете ги ядели” Аз ще приема аксиомата за вярна с 2-3 „зависи”:

Първо, зависи какво обикновено яде и пие свинята – ако е фондю, каперси, отбрани морски дарове и отлежали вина, МОЖЕ! Второ, зависи колко голяма е кочината на свинята – ако е поне 500 кв. метра застроена площ, МОЖЕ! Трето, зависи какви други кочини обитава нашият нерез и което е по-важното, къде?! Ако има такива в Бали, Тайланд, Сейнт Мориц, също МОЖЕ! А ако в допълнение има и елитни кочини в собственото животинско стопанство, от онези дето ги снимаха с хеликоптери едни други „прасета”, направо е ЕКСТРА! Четвърто, зависи малко и от ябълката….колко е третирана с „нитрати” от реномирания „агроном” Д-р Енчев(нищо против човека, просто той е най-известен) и в каква степен има ябълката от най-ценните и питателни съставки- ботокс, силикон, както и богата гама от микро и макро елементи. Ако, обаче, гореизложените предпоставки не са налице, хубавите ябълки ги ядат не свинете, а децата със здрави зъбки!!!
Иронията настрана, дами и господа…
Склонен съм с известни уговорки да приема теорията за вярна с мотива, че грозноватите мъже, съзнавайки отстъпването си във физически аспект, са по-упорити, понякога изобретателни и находчиви в подхода си към жената. Това подплатено с интелект, чувство за хумор, джентълменски жестове, дори и понякога престорени, дава добър резултат.
Моите извинения, но по-скоро е изключение, когато една красива жена се захласва по грозноват мъж по тези наистина заслужаващи висок вот качества. Обикновено опира до…..всички знаем мнооого добре до какво!!!
И пак много се извинявам, но не приемам генерализиране от рода, че добре изглеждащите мъже са задължително „лекета, контета, надути пуяци, разглезени, изневеряващи, безотговорни и лоши съпрузи”. Хайде, много моля!!! Може и да има развалени круши в камиона, но това не означава, че всичко трябва да „отиде за ракия”.
Обикновено опита ми от това, което съм видял около мен в краткия ми 34 годишен опит показва, че точно грозноватите мъже, дори и да са били супер свестни на младини, като станат на 50 и се превръщат в отвързани псета, яхнали мотото „не сме се наживели”. Защото, докато другите са забивали гаджета от 9 клас, те са залягали над учебниците и не си спомнят колко крушки са сменили на нощните си лампи в името на 2-те висши образования и 3-те чужди езика.Колко житейски компромиси са направили бидейки момчето за ВСИЧКО в перспективната фирма.После отговорника за ВСИЧКО… след това мениджърът със собствен кабинет, който пак отговаря за ВСИЧКО, докато баш шефовете му обикалят по Аспен и Малдивите ( а той, милият, пропускаше дори летните и зимни лагери в училище, защото учеше за TOEFL) .И накрая, когато вече на 50 заслужено се превърне в шеф на ВСИЧКО и ВСИЧКИ, настъпва пробуждането на „хималайската мечка”!!!!
И синджирът се къса с такава сила, че дори и жена му, преместила се на 43 години в жилището на майка си заедно с 3 гардероба дрехи и 2 кашона с тенджери „Цептер”, недоумява как е възможно скромните игри на карти с бизнес партньорите да бъдат заместени с невиждан замах от стрийп клубовете и нощните барове от типа „Sin City”, което си е пак същото.
И как на краката, на които до вчера са седели кутията с пуканки и мъркащата сиамска котка на фона на „Шоуто на Слави”, сега са се намърдали пищни провинциални кандидатки за нощна слава, които лекичко се поклащат на фона на „Малка нощна музика” на костинбродския Моцарт с творческия псевдоним Азис. Поклащат се, разбира се, не защото им се танцува, а за да държат хипнотизиран събудилия се след многогодишен сън сексуален звяр и да елиминират всякаква възможност да се появи случайно ангелчето на другото рамо и да му каже, да се прибира при жена си, която е напуснал само преди две седмици. И точно тези девойки изпаднали в яростна битка с подсъзнанието си, ще обясняват сърцераздирателно на роднините  и приятелките си, докато им показват снимковия албум от „Сен Тропе” с новото „отлежало” завоевание от „Син Сити”, колко горчиви чаши с разочарование са изпили с разглезените, разюздани и безотговорни чаровни момченца, докато не са открили най-накрая това, което са търсили толкова време. А приятелките им ще кимат дълбоко утвърдително в знак на съгласие, а после ще говорят зад гърба им какви курви са всъщност. Но не от въпиющия крясък на морала в тях, а защото ги е яд, че някой се е уредил преди тях.
Има един лаф в моята гилдия: Аз ги лъжа, че ги забавлявам, а те се лъжат, че ми пляскат!!! Важното е да има шоу, а когато от него се правят и пари, става шоубизнес. А най-популярната сцена на нашенския шоубизнес от доста време са сепаретата и коленцата на грозноватите мъже с красиви джобове, които на всичкото отгоре са джентълмени защото така са ги научили жените, които те за благодарност са разкарали навреме, за да освободят терен. Винаги са усмихнати, защото нямат гузна съвест и…. винаги потентни, защото са се пазили за този момент толкова дълго време….

 Ивайло Колев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *